25 g  gær
5 dl  vand
1 spsk  salt
500 g  hvedemel
Hørfrø, knækkede boghvedekerner og solsikkekerner, ialt 2 ½ dl 
(50% solsikke, 35% boghvede, 15% hørfrø)
olie 
Kog hørfrø, boghvede og solsikke i 4 dl vand i ca. 5 minutter. 
Lad det køle af, til det er håndvarmt. 
Opløs gæren i lidt af blandingen, tilsæt resten af blandingen og vandet, samt salt. 
Rør hvedemel i, til dejen har en passende konsistens.
Lad dejen hæve 1 ½ time et lunt sted overdækket med et fugtigt klæde. 
Tag dejen op, og kom den i en (evt. to) smurt brødform. 
Lad efterhæve lunt og overdækket i 30 minutter. 
Pensles med en blanding af æg og en smule koldt vand. 
Drys med solsikkekerner. 
Bages ca. 30 minutter ved 225°C.