
En lille udgave af den klassiske key lime-pie. Disse kager er en fryd for øjet og smager endnu bedre! 
 
18 dekadente cupcakes: 
225 g usaltet smør 
225 g sukker 
225 g hvedemel 
1 ½ tsk bagepulver 
4 æg 
1 tsk vaniljeekstrakt 
Fyld: 
¾ dl limesaft 
400 g kondenseret mælk fra dåse 
Marengs: 
3 æggehvider
¼ tsk eddike 
75 g sukker 
 
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme. 
Rør alle ingredienser kagerne sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter. 
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter. 
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter. 
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist. 
Lav fyld: Bland limesaft og kondenseret mælk i en lille skål. 
Skær toppen af hver kage og gravet lille hul i hver. 
Fordel fyldet i hullerne og læg 'lågene' på igen. 
Lav marengs: Pisk æggehvider og eddike, til der dannes bløde toppe. 
Tilsæt ⅓ af sukkeret og pisk i yderligere 1 minut. 
Gentag processen, til alt sukkeret er tilsat. 
Skru ovnen op til 230°C. 
Fordel marengsen oven på kagerne (brug evt. en sprøjtepose) og bag kagerne i 5 minutter, til de er gyldne. 
Opbevar ikke kagerne længere end 1 dag i en lufttæt beholder. 
 

Variationer:
 
Marengscupcakes med is 
Følg basisopskriften. Erstat fyldet med 1 tsk is. 
Læg kagerne i fryseren, til de skal serveres. 
 
Marengscupcakes med chokolade 
Følg basisopskriften. 
Lav fyld: Erstat mælk og limesaft med 100 g mørke chokoladeknapper. 
Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle let af. 
Fordel chokoladen i hullerne og skagerne i køleskabet, til fyldet er stivnet. 
Pynt med marengs, når chokoladen er stivnet og bag kagerne i 5 minutter, til marengsen er gylden. 
 
Marengscupcakes med citron 
Følg basisopskriften. Lav fyld: Erstat limesaft med ¾ dl citronsaft.