30 g gær 
2 dl (150 g) tørrede kikærter 
eller 1 lille dåse kogte kikærter (ca. 350 g) 
125 g frisk spinat eller 75 g frossen hakket eller hel spinat 
350 g durum hvede (6 dl) 
2 dl lunken vand 
¼ pk gær 
1 spsk olivenolie 
½ tsk groft salt 
1 tsk olivenolie til at pensle med 
+ 1 tsk groft salt til at drysse på brødene 
 
Sæt kikærter i blød i fire gange så meget koldt vand som kikærterne selv fylder i mindst 10 timer. 
Stil dem i køleskab. 
Skyl spinat blade i koldt vand til de er fri for jord. 
Kom dem i en foodprocessor og hak dem fint. 
Kom hvedemel i og hak det sammen.
Rør lunkent vand og gær sammen i en skål. 
Tilsæt olivenolie og gradvis spinat- og melblandingen og salt. 
Ælt dejen glat og smidig. 
Læg dejen i en skål og læg et rent viskestykke over. 
Stil dejen til hævning ved stuetemperatur ca. 1 time. 
Ælt dejen igennem igen. 
Tril dejen til en pølse, og del den i 8 stykker. 
Tryk dem flade , og læg dem på bageplade med bagepapir. 
Hæld kikærterne i en si og kasser iblødsætningsvandet. 
Fordel kikærterne på brødene. 
Tryk dem let ned i dejen.
Tænd ovnen på 225ºC. 
Lad brødene hæve 30 min. 
Stil bagepladen i midten af ovnen. 
Bag ca. 15 min. 
Brødene er færdigbagt, hvis det lyder hult, når man banker på undersiden af den. Lad dem køle af på en rist.
Hvis kikærte-spinatbrødene ikke spises samme dag, skal de opbevares i køleskab.