
Tyske Klösse er noget, de fleste danskere ikke kender. Men prøv at købe færdigblandet pulver i Tyskland. Denne her opskrift er pragtfuld 
Tilberedning: 35 min. (plus trækketid)
 
½ bundt bredbladet persille, finthakket
1 pakke pulver til Kartoffelknödel  (halb und halb)
1 citron (økologisk). 
3 tsk korianderfrø
6 spsk smør
12 spsk rasp
salt og peber.
 
1. Persille hakkes fint
Kartoffelknödelpulver røres sammen med til ¾ l vand efter anvisning på pakken. 
Persillen røres i på nær 1 spsk, og dejen hviler lidt. 
Derpå formes med fugtige hænder ca. 12 Klösse, der kommes i kogende, letsaltet vand, hvor de skal have et kort opkog. 
Skru derefter ned for varmen og lad Klössene stå og trække i 15-20 minutter, indtil de er færdige. 
 
2. Riv skallen af citronen (ikke det hvide). 
Korianderfrø stødes i morteren. 
6 spsk smør smeltes. 
Rasp blandes med koriander og steges sprødt i smørret. 
Krydr med salt og peber. 
1 spsk persille og citronskal tilsættes. 
 
3. Lad Klössene dryppe af og vend dem grundigt i den varme rasp. 
--