Sønderjydsk specialitet. 
25 g gær 
75 g smør 
2 dl fløde 13% 
2 æg 
1 æggeblomme 
3 ½ spsk sukker 
½ spsk salt 
100 g hakket cocktailbær 
75 g rosiner 
50 g hakket sukat 
1 sammenpisket æggehvide til pensling 
Smelt smørret og lad det køle lidt af, bland fløden i. 
Rør gæren flydende med lidt af sukkeret og rør smørblandingen i. 
Rør sukker, salt, æg og æggeblomme i. 
Rør halvdelen af melet i og tilsæt fyldet. 
Kom resten af melet i og rør dejen glat (dejen er ret blød). 
Hæver tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse. 
Dejen "slås ned" og med to skeer sættes bollerne på en plade med bagepapir. Efterhæver 15-20 min. 
Pensles med sammenpisket æggehvide og bages ved 220°C på næst nederste rille i ca. 15 min. 
Spises helst nybagte/varme, evt. drysset med flormelis. 
Fryseegnet.