
 
Kog en portion risengrød
til disse lækre vafler med mandelmel og kirsebærsauce - eller brug en rest fra
køleskabet eller fryser. 
8 hele vafler.
Arbejdstid: 40 min. Kogetid grød: ca 45 min.
 
Risengrød:
¾ l mælk
1½ dl grødris
¼ tsk salt
 
Klatdej: 
1 stang vanilje
2 spsk sukker
4 små æg 
700 g risengrød
80 g hvedemel 
4 spsk mandelmel 
25 g smør til
bagning 
 
Tilbehør:
kirsebærsauce (eller
alle slags bærmarmelader/syltetøj) 
*
 
Kog mælken op med grødris.
Rør rundt, skru ned
til laveste varme, og lad grøden simre under låg i ca. 45 min. 
Rør af og til. 
Smag grøden til med
salt, og lad den køle af., 
 
Flæk vaniljestangen,
skrab kornene ud, og bland dem med sukker. 
Del æggene i blommer
og hvider. 
Pisk æggehviderne
stive. 
 
Rør vaniljesukkeret
i grøden, og tilsæt æggeblommer, hvedemel og mandelmel. 
Vend forsigtigt
æggehviderne i dejen. 
 
Varm et vaffeljern
op, og pensl det på begge stegeflader med rigeligt smør. 
Har du ikke et
vaffeljern, kan du stege klatkager på en almindelig pande. 
 
Kom ca. 1 dl dej i
jernet, og bag vaflerne, til de er gyldenbrune og sprøde på begge sider. 
Server vaflerne
friskbagte med kirsebærsauce.
 
TIPS: Dej af rester:
Beregn pr. 175 g kold grød: 1 æg, ½ spsk sukker, 2 spsk hvedemel, 1 spsk
mandelmel og lidt vanilje. Af den portion får du ca. 2 plader klatvafler. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin