
En klassisk engelsk opskrift, der igen er blevet populær. 
 
8 dekadente cupcakes: 
175 g hvedemel 
1 tsk bagepulver 
100 g brunt sukker 
1 ¼ dl mælk 
1 æg 
1 tsk vaniljeekstrakt 
3 spsk usaltet smør, smeltet 
200 g hakkede dadler 
Pynt: 
200 g brunt sukker 
2 spsk usaltet smør 
5 dl kogende vand 
 
Varm ovnen op til 190°C og læg bagepapir i 8 huller i en muffinform. 
Bland mel og sukker i en skål. 
Pisk mælk, æg, vanilje og smør sammen i en anden skål, til det er glat og blegt - det tager 2-3 minutter. 
Hæld blandingen i melblandingen og rør rundt med en træske. 
Fold dadlerne i. 
Fordel dejen i formene - fyld hvert hul halvt op. 
Lav pynt: Drys 1 spsk sukker over dejen i hvert hul. 
Tilsæt ½ tsk smør og hæld 1 spsk vand over hver af kagerne. 
Bag kagerne i 25 minutter. 
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter. 
Vend kagerne ud på tallerkener, pil bagepapiret af og server straks. 
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder. 
 

Variationer:
 
Pudding-cupcakes med dadler og abrikos 
Følg basisopskriften. Erstat halvdelen af de hakkede dadler med 200 g tørrede abrikoser. 
 
Pudding-cupcakes med dadler og valnødder 
Følg basisopskriften. Erstat halvdelen af de hakkede dadler med 200 g hakkede valnødder. 
 
Pudding-cupcakes med dadler og pistacienødder 
Følg basisopskriften. Erstat halvdelen af de hakkede dadler med 200 g hakkede pistacienødder.