
 
50 g gær 
1 dl vand 
300 g rugmel eller andet groft hvedemel 
175 g hvedemel 
150 g smør 
1 ½ dl mælk 
1 ½ tsk salt 
2 tsk kommen 
Opløs gæren i det lunkne vand. Bland hvedemel og rugmel/grovmel sammen og hæld ca ¼ i gærblandingen. Rør rundt og lad det stå tildækket ca ½ time. 
Smelt smørret i mælken, det må kun være håndvarmt, og hæld det i gærblandingen sammen med resten af melet og salt, evt kommen. Ælt til en fast , glat dej og stil det til hævning igen i ½ time. 
Ælt dejen igennem og del den op i ca 15 stykker. Rul hvert stykker ud på bordet til ca 12 cm , udstik et rundt hul i midten med et lille snapseglas. ( de udstukne stykker kan laves til en ekstra knækbrød). Bag dem i ovnen ved 220 º ( Fahr.428 ) ca 20 minutter. 
Afkøles på en rist og spises eller opbevares i en lukket kagedåse .