Kager
200 g nødder - mindst 
sukker 
æg 
hvedemel 
½ dl smeltet smør - mindst 
TILBEHØR: 
flødeskum og frisk frugt 
Amatørkagen er flere gange blevet fremstillet i flere eksemplarer i en mægtig fart og det aldeles uden opskrift. Den kan ikke mislykkes, højst blive lidt forskellig fra gang til gang. 
Start med at hakke mindst 200 g  nødder af valgfri sort (dog ikke jordnødder) ret fint. Der må nu godt være både kvarte og halve nødder imellem, tilsæt så sukker, volumenmæssigt ca. ⅓ af de hakkede nødder. Tilsæt hele æg nok til at det bliver som en tyk risengrød samt en anelse hvedemel, dvs. højst 1 spsk , og smeltet smør, mindst ½ dl  
Hæld dejen i en godt smurt form og bag den ved 200°, til den er hård og sprød udenpå og snasket indeni. Spises med flødeskum og lidt frisk frugt.