Logo

Kogt hyldebærsaft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg hyldebær
½ liter vand
3 sure æbler

pr. l. siet saft:
500 gram sukker
1 tsk citronsyre
½ tsk Atamonpulver eller 1 tsk flydende Atamon

Bærrene skylles og behøves ikke at ribbes fint, de grove stilke fjernes. Bærrene og de ituskårne æbler overhældes med halvdelen af vandet og koges til bærrene brister. Mosen hænges til afdrypning i en saftpose.

Når saften er løbet fra, koges mosen igen med resten af vandet, da man aldrig får saften helt ud ved første kogning. De to safter måles, blandes og bringes i kog. Sukker og citronsyre tilsættes, og saften gives et hurtigt opkog.

Saften skummes, tilsættes Atamon og fyldes i varme flasker, der bindes til med det samme.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 671 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her