
2 store rødspætter 
salt og peber
1½ spsk smør eller margarine 
3 spsk hvedemel 
1 bdt klippet persille 
½ bdt klippet dild 
½ bakke finhakket karse 
1 spsk cremefraiche 
Tilbehør: kogte kartofler
* 
Rens rødspætterne, salt dem og lad dem ligge 10 minutter. 
Skær dem i hver 2 stykker på langs, skyl dem og læg dem i så meget kogende vand, tilsat salt, at det akkurat dækker. 
Lad det koge 2 minutter, sluk for varmen og lad gryden stå i endnu 5 minutter - rødspætterne skal være mælkehvide og slippe benene. 
Si 3,5 dl suppe fra og bring den i kog i en anden gryde. 
Jævn med en smørbolle af smør eller margarine og hvedemel og tilsæt de findelte krydderurter. 
Rør cremefraiche i og smag saucen til med peber. 
Server den samt kogte kartofler til rødspætterne.