
En let og enkel tilberedning af både hvide og grønne asparges. Retten kan serveres som frokost- eller forret. Tænk på at hvide asparges skal have ca. dobbelt så lang kogetid som grønne. 
Til 4 personer 
 
¾-1 kg hvide asparges 
2 tsk salt pr. liter vand 
125 g smør 
1 dl finthakkede krydderurter, fx persille, dild, purløg 
2 hårdkogte æg 
 
Skræl de hvide asparges og skær et stykke af stilkenden af. 
Bring letsaltet vand i kog og kom aspargeserne i - med hovedet opad og helst så hovederne er lige netop over vandoverfladen, så de kun dampes. 
Kog fra 5-25 minutter alt efter type og tykkelse. 
Tag dem forsigtigt op af kogevandet med en hulske og lad dem dryppe af, inden de fordeles på. varme tallerkener. 
Smelt imens smørret i en lille gryde og kom krydderurterne i. 
Tag det fra varmen og kom pillede, hakkede æg i. 
Fordel det i en stribe over de kogte asparges. 
 
Tips: I stedet for krydderurtesmørret, kan asparges serveres med hollandaisesauce.