
Hent Asiens varme ind i dit køkken: den fine grønsagssuppe med kyllingekød er lige så god og styrkende som Mormors hønsekødssuppe 
 
250 g gulerødder
250 g kartofler
1 løg
2 spsk olie
1 fed hvidløg, presset
salt og peber
4 dl grønsagsbouillon
2 dl kokosmælk
2 kyllingebrystfileter a 120 g
80 g sukkerærter
½-1 tsk tørret chili
1-2 tsk citronsaft
4 spsk grofthakkede friske koriander blade eller persille
 
Gulerødder og kartofler skrælles og skæres i 1,5 cm store terninger.
Løget hakkes fint. 
Det hele svitses let i olie sammen med 1 presset hvidløgsfed. 
Krydr med salt og peber. 
Hæld grønsagsbouillon og kokosmælk i gryden og bring det hele i kog. 
2 kyllingebrystfileter lægges oven i gryden. 
Kog videre under låg ved svag til middel varme i 12 minutter. 
Sukkerærter gøres i stand og halveres på tværs. 
Kyllingebrystfileterne tages op af gryden. Lad dem hvile et øjeblik. 
Sukkerærterne kommes i gryden, ½-1 sk tørret chili smuldres ned i suppen, som derefter koges videre i 2-3 minutter. 
Skær kødet i tynde skiver, som igen varmes lidt op i suppen. 
Smag til med salt, peber og 1-2 tsk citronsaft. 
Grofthakkede friske koriander blade eller persille tilsættes før serveringen. 
--