
Kold suppe er forfriskende på en varm sommerdag. 
 
3 agurker (ca. 450 g) 
1 porre (brug kun det hvide) 
2 spsk smør 
1 laurbærblad 
1 spsk hvedemel 
7 dl kyllingebouillon
1 tsk salt 
2,5 dl fløde (madlavningsfløde 18%) 
2 spsk citronsaft 
1 spsk finthakket dild 
 
Fjern skallen fra to af agurkerne og skær dem i skiver. 
Skær porren i skiver. 
Svits agurkeskiverne og porre i smør i ca. 5 minutter. 
Tilsæt laurbærblad, hvedemel, salt og hæld så bouillonen over. 
Lad det hele koge i ca. 30 minutter. 
Fjern laurbærblodet. 
Bland suppen i en foodprocessor eller med en stavblender og si den. 
Sæt suppen på køl i køleskabet. 
Tag suppen ud af køleskabet og tilsæt fløde, citronsaft og dild. 
Fjern skallen og kernehuset fra den sidste agurk og skær den i halvmåner 
Bland agurkeskiverne i suppen og smag evt. til med mere salt og peber. 
Sæt suppen koldt i mindst en halv time før servering. 
 

Tips: Hvis suppen hældes i en termokande med et par isterninger, holder den sig kold, til den skal serveres under picnicen.