
Frisk, cremet og med en smag af sol og sommer. Denne citroncreme stammer fra Siena, der ligger i hjertet af Toscana blandt bløde bakker, olivenlunde, charmerende landsbyer og vinmarker. Byen emmer af fordums tid og ser stort set ud, som den gjorde i 1300-tallet. En bid af denne citroncreme, og du føler dig hensat til sol og sommer. 
 
4 ladyfingers brækket i mindre stykker 
1 dl sød vin eller marsala 
4 pasteuriserede æggeblommer 
4 pasteuriserede æggehvider 
100 g sukker 
revet skal af 3 usprøjtede citroner 
5 dl piskefløde 
evt. lidt kandiseret citronskal 
flormelis 
Pynt: Friske skovjordbær, hindbær, brombær, blåbær, ribs el. lign. 
 
Stænk ladyfingers med vinen. 
Pisk æggeblommer og sukker godt og bland citronskallen i. 
Pisk æggehviderne i en anden skål, til massen er cremet og hvid. 
Vend de piskede hvider i æggeblommeblandingen. 
Pisk fløden og vend den i æggeblandingen sammen med de opblødte ladyfingers. 
Fyld blandingen i ti forme, der meget gerne må være forskellige, det øger kun charmen. 
Kopperne skal rumme cirka 1 dl. 
Frys disse i en halv time inden serveringen. 
Pynt evt. med hakket kandiseret citronskal, friske bær og et let pudder af flormelis. 
 
Tips: Ladyfingers, eller Savoiardi som de også kaldes, er de italienske småkager eller sukkerbrødsstænger, som man især bruger til Tiramisu. 
--