2 mellemstore courgetter 
1 finthakket løg 
1 spsk smør 
200 g friskbælgede ærter 
6 dl hønsebouillon 
salt og peber 
revet muskatnød 
2 ½ dl fløde 
1 bdt frisk basilikum 
Tilbehør: crouton'er
Skær ⅓ af den ene courgette, del den på langs, skrab det bløde kød ud, og stil skallerne til side. 
Skær kødet og resten af courgetterne i terninger. 
Klar løgene i smørret, tilsæt courgetteterningerne, ⅔ af ærterne og halvdelen af basilikummen. 
Vend det hele godt, tilsæt bouillon, og kog under låg i 15 minutter. 
Tilsæt resten af basilikummen, blend suppen, eller passér den gennem en sigte, og hæld den tilbage i gryden. 
Tilsæt fløden, kog suppen let jævn, og smag til. 
Skær courgetteskallerne i små terninger, og kog dem og resten af ærterne i suppen.
Serveres den kold, kommes skal-terningerne og ærterne rå i suppen.