8 modne ferskner 
½ l. vand 
1 stang vanilje 
200 g  sukker 
1 spsk  honning 
2 spsk  te 
saften fra 1 citron 
Creme chantilly: 
¼ l. piskefløde 
1 stang vanilje 
20 g  flormelis 
Bring rigeligt vand i kog i en stor gryde. 
Kom fersknerne i. 
Tag dem op efter 30 sekunder og kom dem i koldt vand. 
Flå dem straks med en lille, skarp kniv. 
Skær derefter et rids ind til stenen hele  vejen rundt. 
Vrid de to halvdele løs fra hinanden og fjern stenen. 
Gentag ved alle fersknerne.
Kog vand, vanilje, sukker og honning til en lage. 
Læg teen i en sigte og lad den trække i lagen i ca. 5 – 8 minutter. 
Lad lagen køle af og sigt den når den er blevet kold. 
Blend den sigtede lage med kødet fra fersknerne. 
Smag til med citronsaften.
Creme Chantilly:
Pisk piskefløden til skum. 
Flæk en vaniljestand og skrab kornene ud. 
Bland vaniljekorn med flormelis. 
Rør vaniljesukkeret i flødeskummet. 
Serveres til den kolde ferskensuppe