
 
Du kan sagtens tilberede stegen dagen før. Tag den ud af
køleskabet mindst 30 min. før servering. 
8 personer. Arbejdstid: 45 min. Stegetid: 1 time 
 
#
Kalvesteg: 
1200-1500 g kalveinderlår, bov eller tykkam 
kødsnor 
25 g smør 
1 løg
2 gulerødder 
2 stilke bladselleri 
3 fed hvidløg 
1 tsk hel sort peber 
½ tsk groft salt 
3 laurbærblade 
¼ liter hvidvin eller evt. vand 
 
Sauce: 
50 g ramsløgsblade (eller 50 g spinatblade + 1 fed hvidløg) 
50 g bredbladet persille 
1 dl kogevand 
1 spsk dijonsennep 
1-1½ dl jomfruolie 
 
Tilbehør: 
1 bakke små salater 
*
Fjern fedt og sener på kødet, og bind det med snor, så det
holder faconen. 
Brun kødet i en stegegryde med smør, og krydr det med salt
og peber. 
Tilsæt urter, krydderier og vin eller vand. 
Steg kødet under låg ved svag varme i ca. 1 time; vend det
hvert kvarter. 
Tag kødet op, når det har en centrumstemperatur på 60-62 °C
(rosa), og lad det afkøle. 
Sæt det evt. i køleskab. 
 
Sæt en gryde over med ½ liter vand og ½ tsk salt, og giv det
et opkog. 
Kog ramsløgblade og persilleblade i 1 min. 
Læg dem straks i iskoldt vand. 
Sæt 1 dl af kogevandet i køleskab eller fryser, til det er
iskoldt. 
Tryk væden af krydderurterne, og snit dem groft med en kniv.
Blend dem med det kolde kogevand i 2-3 min., og si den
grønne væske. 
Blend sennep og olie sammen, og tilsæt det grønne vand i en
tynd stråle. 
Smag til med salt og peber. 
 
Skær kødet i tynde skiver, og anret dem på et fad med
skyllede, små salatblade. 
Dryp lidt ramsløgs-sauce over, og server resten af saucen i
en skål. 
 
• Tips: Gem fonden fra stegen til sauce en anden dag. Du kan
også stege kødet i ovnen ved 200 °C. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin