
 
Kold, kogt laks bliver her til en elegant frokostret. 
Til 4 personer Tilberedningstid: 25 min. Køletid: 1 time 
#
4 skiver fersk laks, ca. 2 cm tykke 
Kogelage: 
1 liter vand 
1 spsk salt 
1 dl hvidvin 
5 hele peberkorn 
1 lille løg 
5 kviste dild 
*
1. Kom ingredienserne til kogelagen i en kasserolle. 
Bring det i kog og lad det koge i 10 min. 
Hæld lagen på en kande. 
 
2. Læg forsigtigt lakseskiverne i en dyb pande. 
Hæld kogelagen over, så det lige akkurat dækker. 
Lad laksen simre over svag varme, med låg på, i 7 min. 
Lad laksen køle af i lagen. 
Tag laksen op af lagen. 
Server den kold, pyntet med en kvist dild. 
 
Der hører citronskiver og nye kogte kartofler til, evt. også
lidt agurkeskiver i olie-eddike marinade (se opskrift herunder). Saucen kan fx
være en kold karry-sauce (se opskrift). 
Olie-eddikemarinade
1½ dl olie 
½ dl hvid- eller rødvinseddike 
salt og peber fra kværn 
 
Ryst ingredienserne sammen og smag marinaden til - evt. også
med hvidløg og/eller lys, usødet sennep. Marinaden kan også tilsættes
krydderurter. 
 
Citronmarinade
Citronmarinader tilberedes på samme måde som olie-eddikemarinaden,
men med friskpresset citronsaft i stedet for eddike. Citronmarinaden har en
finere smag end eddikemarinaden og passer til sarte krydderier og krydderurter.