1 moden melon, fx cantaloupe (ca. 1 kg) 
1 ½ dl vand 
125 g sukker (ca. 1 ½ dl) 
5 friske pebermynteblade 
2 spsk friskpresset limesaft 
6 ribsklaser 
koldt vand 
4 spsk sukker 
300 g hindbær 
3 dl syrnet fløde 9% 
Pynt: friske pebermynteblade 
Halver melonen og fjern kernerne. Skær melonen i store både og skræl dem (Fjern også den grønne del lige under skrællen - ca. 500 g melonkød). Skær melonen i grove stykker. Bring vand, sukker og pebermynteblade i kog i en lille gryde. Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Tag myntebladene op. Blend melonkød og sukkerlage i mindre portioner (fyld kun blenderglasset ⅓ op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Tilsæt limesaft og hæld suppen i en metalform (ca. 1 liter) . Stil suppen tildækket i fryseren i ca. 1 time til der er et lag "grødis" i kanten af formen. Dyp ribsklaserne i vand og vend dem dernæst i sukker. Læg ribsklaserne på et stykke køkkenrulle. 
Ved serveringen: Pisk den kolde melonsuppe igennem og smag til. Fordel suppe og hindbær i tallerkenerne, kom en skefuld syrnet fløde og en ribsklase i hver tallerken. Server straks sammen med resten af den syrnede fløde. 
Tip: I stedet for syrnet fløde 9% kan man servere cremefraiche 18% eller Karoline's Fromage Blanc. 
Retten er fryseegnet, tøs op ca. 4 timer i køleskabet.