½ kg  tomater 
300 g  agurk 
1 rød peberfrugt 
50 g  renset løg 
2 fed hvidløg 
2 spsk  oliven olie 
¾ spsk  lys vineddike 
 salt 
 peber 
 sukker 
1 tsk  paprika 
 evt. et par mynteblade  
1 ½ dl  knust is 
 
Tilbehør: 
 hårdkogt hakket æg 
 stegt hvidløgsbrød 
Skold og flå tomaterne. Skær tomaterne i mindre stykker. Skær agurkerne i kvarte og fjern kernerne. Skær agurken i mindre stykker. Rens peberfrugten og skær i mindre stykker. Hak løg og hvidløg groft. Kom alle disse grønsager i en blender eller food-processor. Tilsæt evt mynte (frisk). Blend alle grønsager på en gang i blender eller food-processor. Blend ikke for længe, der skal være lidt "klumper". 
Hæld suppen i en skål og rør olie, eddike og kryderier i og rør rundt. Sæt skålen i køleskab min. nogle timer. Kan stå til næste dag.  Ca. 20 min førend servering tilsættes is. Smag suppen til med kryderier. Server med hakket æg og ristet hvidløgsbrød og evt oliven.