
 
Pisk lidt skyr i koldskålen - det giver både fylde og en
frisk smag. En skøn dessert i varmen.
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 30 min. 
#
Koldskål: 
2 æg (evt. pasteuriserede) 
3-4 spsk rørsukker 
½ stang vanilje 
1 citron [øko] 
250 g skyr naturel 
¾ liter kærnemælk 
 
Honningristet rugbrød: 
4 skiver rugbrød (gerne med kerner) 
3 spsk honning 
15 g smør 
 
Tilbehør: 
frisk frugt eller rabarberkompot http://www.madABC.dk/455/rabarberkompot
*
Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en luftig creme med en
håndmikser, og tilsæt fintrevet citronskal.
Pisk skyr i æggecremen lidt ad gangen. 
Rør kærnemælken i lidt ad gangen, og smag til med citronsaft
og evt. mere sukker. 
Sæt koldskålen i køleskabet. 
 
Smuldr rugbrødet til store krummer. 
Smelt honning og smør på en pande, og bland rugbrødet i. 
Bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir. og rist
det gyldent ved 180 °C i 20-30 min. Afkøl, og opbevar i et glas med låg. 
 
Server koldskålen med det ristede rugbrød og evt. lidt frisk
frugt. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin