
 
Man kan godt nyde koldskål om vinteren - prøv bare denne
version med tørrede frugter. 
4 personer. Arbejdstid: 10 min. Hviletid: ca. 30 min. 
 
#
½ stang vanilje 
2 æggeblommer (evt. pasteuriserede) 
50 g sukker 
½ liter gammeldags kærnemælk 
½. liter ymer eller tykmælk 
8-10 dadler 
2 spsk tørrede goji-bær eller soltørrede tranebær 
1 dl piskefløde 
*
 
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ned i en skål med æggeblommer
og sukker. 
Pisk det tykt og cremet. 
 
Rør gradvist kærnemælk og ymer eller tykmælk i æggecremen. 
 
Tilsæt hakkede dadler og goji-bær, og sæt koldskålen i
køleskabet i mindst 1 time for at trække smag. 
 
Vend letpisket flødeskum i koldskålen lige før servering. 
 
TIPS: Goji-bær er et syrligt bær med smag af kirsebær og
tranebær. Der fås tørret fra bl.a. Kina og Asien. Fås i helsekostbutikker og
hos velassorterede grønthandlere. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin