
Kolibrikager er en klassisk opskrift fra Sydamerika. 
 
12 cupcakes: 
125 g hvedemel 
1 tsk bagepulver 
½ tsk stødt kanel 
125 g sukker 
1 ¼ dl tidselolie 
2 æg 
150 g (2 mellemstore) mosede bananer 
1 ½ spsk revet skal fra en usprøjtet appelsin 
60 g revet gulerod 
90 g ananas fra dåse. drænet og most 
60 g kokosmel 
Glasur:
115 g usaltet smør 
150 g flormelis, sigtet 
2 spsk friskpresset appelsinsaft 
2 spsk appelsinmarmelade 
 
Varm ovnen op til 175°C og læg 12 papirforme i en muffinform. 
Sigt mel, bagepulver og kanel i en skål. 
Rør sukker og olie sammen i en anden skål med en elektrisk håndmikser, til det er lyst og luftigt. 
Pisk langsomt æggene i. 
Rør de tørre ingredienser i ad tre omgange. 
Tilsæt resten af ingredienserne og bland det godt. 
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 25 minutter. 
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter. 
Løft papirformene op af formen og lad kagerne køle af på en rist. 
Lav glasur: Pisk smørret i en skål. 
Tilsæt resten af ingredienserne og smør glasuren på kagerne. 
Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem uden glasur i op til 3 måneder. 
 

Variationer: 
 
Kolibri med macadamianødder cupcakes
Følg basisopskriften. Tilsæt 100 g hakkede macadamianødder til dejen, efter at æggene er rørt i. 
 
Kolibricupcakes med figner 
Følg basisopskriften. Erstat ananas med 90 g hakkede tørrede figner. 
 
Kolibricupcakes med citronglasur 
Følg basisopskriften. I glasuren erstattes appelsinsaft med 2 spsk citronsaft og marmeladen med 2 spsk lemoncurd.