2 dl  mælk 
30 g  gær 
500 g  hvedemel 
125 g  margarine 
1 tsk  salt 
1 tsk  sukker 
 
Pensling: 
sammenpisket æg 
kommen eller sesamfrø 
  
Mælken lunes, gæren smuldres og røres i mælken.
Melet kommes i en skål.
Margarinen skæres i tynde skiver og smuldres i melet.
Mælk, salt og sukker tilsættes, og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen.
Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig.
Skålen drysses med lidt hvedemel.
Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over.
Hæver ca. 45 minutter et lunt sted til dobbelt størrelse.
Dejen slås ned og deles i 35-40 stk
Stykkerne trilles i ca. 12 cm. lange fingerstykker, der evt. drejes lidt.
1-2 plader dækkes med bagepapir eller smøres med margarine.
Stængerne lægges på pladerne, og et viskestykke lægges over.
Efterhæver ca. 20 minutter et lunt sted.
Stængerne pensles med kommen.
Ovnen opvarmes til 220ºC.
En ovnfast skål med vand stilles i bunden af ovnen
Brødet bages på midterste ovnribbe 15-20 minutter.
De færdige kommenstænger lægges til afkøling på en bagerist.