
 
Salaten er blandet
med sød og syrlig frugt og passer godt til det meste julemad. 
6-8 personer. Arbejdstid:
30 min. Kogetid: 20 min. 
 
#
150 g perlerug eller
perlespelt 
75 tørrede dadler 
2 appelsiner 
1 lille
radicchiosalat 
2 forårsløg 
 
Dressing: 
1-2 appelsiner (øko)
2 spsk citronsaft
eller æblevineddike 
3 spsk koldpresset
olie 
salt og peber 
*
 
Skyl kornperlerne
grundigt, og sæt dem over i rigeligt koldt vand. 
Giv det et opkog,
skru ned, og lad det simre, til kornene er helt møre ca. 20 min. 
Hæld dem i et
dørslag, skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe godt af. 
 
Pisk 1 spsk
fintrevet appelsinskal og 5 spsk appelsinsaft sammen med citronsaft, olie, salt
og peber. 
Vend de afdryppede
kornperler sammen med dressingen. 
 
Skær dadlerne i små
stykker. 
Skær skræl og den
hvide hinde af appelsinerne, og skær frugtkødet i små stykker. 
Vend dadler og
appelsinstykker i salaten sammen med plukket eller snittet salat og
fintsnittede forårsløg. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin