Fiadone (gateau il la brousse)
Brousse, eller den tilsvarende korsikanske Broccio, blev fremstillet ved at opvarme gede- eller fåremælk og tilsætte stærk, hvid vineddike, som fik mælken til at koagulere øjeblikkeligt.
Karamelsauce:
75 g sukker
1 dl vand
100 g sukker
¾ dl mælk
350 g brousse (ricotta eller lignende, blød ost kan bruges), moset med en gaffel
1 revet citronskal
6 æg
Forvarm ovnen til 100° C. En kageform på cirka 8x 18 cm beklædes med karamel ved at opvarme sukker og vand over middel varme. Når siruppen er kommet op på kogepunktet, holder man op med at røre og lader det bare stå og koge sagte, til det bliver gyldenbrunt, hvorefter man skvulper karamellen rundt, så den dækker formens sider. For at lave kagen opvarmer man det øvrige sukker i mælk til lige under kogepunktet. Lad det køle af. Rør blandingen i osten lidt efter lidt. Tilsæt citronskal, pisk æggene i et ad gangen. Hæld det hele i kageformen, og stil den i en gryde med varmt vand. (Vandet skal stå halvt op om kageformen). Bages i ovnen i 1 time (eller til det er stivnet).
Vend kagen ud på en tallerken.
Hvis karamelsaucen ikke følger med, kommer man en spsk vand i formen og varmer den op, indtil resten af karamellen er opløst. Hæld den over osten, og server.