Denne klassiske britiske favorit fra det engelske køkken med
en frisk og syrligt-sød ribssauce løfter smagen på en mør svinekotelet.
• Saucen er helt fedtfri • Fjern overflødigt fedt fra
koteletterne.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kotelet Cumberland
4 svinekoteletter à 120 g
¼ tsk sort peber
1 tsk reven citronskal
1 spsk smør eller margarine
SAUCE:
1 dl ribsgelé
2 spsk portvin eller oksebouillon
1 spsk Maizena
2 tsk friskpresset citronsaft
½ tsk reven citronskal
¼ tsk sennepspulver
½ tsk salt
¼ tsk sort peber
* Fremgangsmåde:
1 Drys koteletterne med peber og reven citronskal.
Opvarm fedtstoffet på en teflonpande ved jævn varme.
Læg koteletterne på panden og steg til de er gennemstegte,
ca. 10 min.
Vend dem en gang.
2 Smelt geleen i en gryde.
Bland portvin og Maizena i en skål. Bland godt.
Pisk blandingen i den smeltede gelé.
Bring det i kog under omrøring og lad det koge til saucen er
jævn.
Tag gryden fra varmen og tilsæt friskpresset citron,
citronskal, sennepspulver, salt og peber.
3 Læg koteletterne på tallerkener og hæld saucen ovenpå.
Server straks.
Tips & råd
Ribsgelé har en syrligt sød smag og kan anvendes til mange
ting. Geleen smeltes ofte og anvendes som overtræk på fx frugttærter.
Et hurtigt alternativ til den hjemmelavede cumberlandsauce
er, at købe færdig cumberlandsauce på glas og varme, til den er gennemvarm.
VARIATION
Anvend appelsinsaft og reven appelsinskal i stedet for
citron. Gå i øvrigt frem som anvist.
PR. PORTION: Energi: Kcal 159 = kJ 667
Kulhydrat 5 g Protein 28 g Fedt 3 g (17%) Fibre 0 g