Hurtige fedtfattige orientalske svinekoteletter i karry/flødesauce
med smag af ... det helt perfekte. Du kan tilsætte appelsinskiver i stedet for ananas.
2 pers.
#
Ingredienser
2 store fadkoteletter (skåret i tynde skiver/stykker)
2 tsk karrypulver
2 spsk olie
4 skiver ananas ringe fra dåse + 1½ dl af saften
(ananasjuice)
1 løg, finthakket
150 g friske champignon, skåret i skiver
1 spsk karrypulver
1½ dl bouillon – evt vand + bouillonterning
2½ dl madlavningsfløde
salt og peber
koriander til drys
løse ris
* Tilberedning
Gnid koteletterne ind i karrypulver og brun dem i 1 spsk
olie på en varm pande.
Drys med salt og peber og læg koteletterne i et ildfast fad.
Brun ananasringene 1 minut på hver side på panden, så de
bliver let brune, og læg dem i fadet sammen med koteletterne.
Svits herefter løg og champignonskiver på panden og kom også
denne blanding i fadet.
Kom den sidste spsk olie på panden og svits 1 spsk karry i
den varme olie.
Tilsæt ananassaft og bouillon og kog panden af.
Tilsæt fløden og lad saucen komme i kog, så den tykner let.
Smag til med salt og peber og hæld saucen over koteletter,
ananas og svampe i fadet.
Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 °C og server – med
et drys koriander og med løse ris og dampet grønt til.
Tips:
Foretrækker du at bruge frisk ananas, så kan det godt
lade sig gøre, men da det til dels er den søde ananassaft, som er med til at
give karrysaucen den lækre smag, så kan væden ikke helt undlades, om end den
selvfølgelig kan erstattes af ananasjuice fra karton.
Jeg plejer dog bare at købe en dåse ananas i ringe, som
ligger i egen saft – ikke dem som ligger i sukkerlage – og dermed er det
problem løst. Steg det antal ananasringe som I kan spise – vi spiser gerne 2
hver til koteletterne og resten får jeg så for det meste hapset, imens jeg
laver maden.
Koteletterne kan for øvrigt forberedes helt indtil det step,
hvor de skal i ovnen. Dæk blot fadet til med alufolie eller film og sæt det i
køleskabet. Når det så er tid til aftensmad, tages fadet ud og sættes i ovnen, det
er super nem aftensmad på travle dage.