
Koteletter med fennikel
1 fennikelknold 
2 fed hvidløg 
smør eller margarine 
3 hele, knuste tørrede enebær 
3 tomater 
4 store, magre svinekoteletter 
salt og peber 
1 spsk (oliven)olie 
Tilbehør: kogte kartofler eller Løse ris - se Tillæg 
*
Rens fennikelknolden og hak den groft. 
Bland den med de revne hvidløg og svits det i smør eller margarine. 
Tilsæt de knuste enebær og bræk tomaterne itu direkte ned i panden. 
Vend og drej det nogle minutter. 
Bank koteletterne let ud med knyttet hånd og gnid dem med salt og peber. 
Brun dem godt på begge sider i en blanding af olie og smør eller margarine - og læg dem over i panden med grønsagsblandingen. 
Lad dem stege ca. 5 minutter på hver side. 
Øs hele tiden grønsagerne over. 
Server koteletterne på grønsagerne og server kogte kartofler eller løse ris og eventuelt salat til. 

Appelsiner med kyse
4 appelsiner 
2 æggehvider 
175 g sukker 
*
Halver appelsinerne og løsn frugtkødet fra skallen. 
Pisk æggehviderne meget, meget stive og vend sukkeret i med et par dybe tag. 
Stil de halve appelsiner i små, ildfaste skåle med skærefladen opad. 
Top marengsdejen op på dem og stil dem 5-6 minutter i en 175°C varm ovn - server desserten straks.