Opskriften kræver at du har god tid
1 kg koteletter
100 g ost, feta, tern
2 spsk basillikum
2 spsk persille, bredbladet
20 g smør (saltet)
lidt salt
lidt peber, sort
Dijonsauce:
100 g løg
1-2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 bouillontern, hønse
3 dl vand
1 spsk timian
2 spsk dijonsennep
1 dl fløde 13%
2 tsk Maizena
lidt hvid peber
1 kg kartofler, asparges
2 stk flute, hvidløg, frost
1 spsk hvidvineddike
400 g grønsagsblandning
Sæt kartoflerne over at koge, så de er færdige samtidig med den øvrige mad.
Skær en dyb lomme i koteletterne.
Fetaen blandes med basilikum og persille og fordeles i lommerne.
Krydres med salt og peber og brunes i smør.
Lægges i et ildfast fad og sættes i ovnen i 30 min. ved 160°C på midterste ribbe.
Løg hakkes fint og svitses kort tid med hvidløg i olien.
Hvidvinseddiken hældes ved og koges ind.
Bouillon, timian og sennep tilsættes og saucen koges igennem.
Maizenaen udrøres i fløden og røres i.
Saucen koges igennem et par min.
Smages til med salt og peber og evt lidt sukker hvis den er for syrlig.
Grønsagsblandingen (broccoli-gulerødder) varmes gerne med lidt bid tilbage.
Serveres med grønsagerne og kartofler samt varmt flute.