
 
Chutney er perfekt at servere sammen med svinekød, eftersom
sødmen fra løgene bringer den bedste smag frem i kødet. 
• Svinekød er en god protein-, kalium- og jernkilde • Løg
indeholder antioxidanter. 
Forberedelse 15 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Koteletter med løgchutney
4 svinekoteletter cl 180 g 
½ tsk sukker 
2 fed hvidløg, fint hakkede 
1 rød chilifrugt (valgfrit) 
1 spsk olie 
2-3 store løg i grove tern 
2 spsk hvidvinseddike 
1 dl hakket persille 
sort peber 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Drys sukkeret over det hakkede hvidløg og pres hvidløget
mod skærebrættet med den flade side af kniven, til det bliver en pasta. 
Flæk chilifrugten og fjern kernerne. 
 
2 Opvarm olien på en stegepande og skru ned til svag varme. 
Tilsæt løgene og brun i 5 min, rør rundt nu og da. 
 
3 Tilsæt hvidløgspasta, flækket chilifrugt og vineddike. 
Kog i 10-15 min. til løgene er møre. 
Tilsæt mere eddike hvis blandingen bliver for tør. 
Fjern chilifrugten. 
 
4 Afpuds koteletterne mens chutneyen koger. 
Grill eller steg koteletterne efter smag. 
 
5 Server svinekoteletterne med løgchutney, persille og evt.
dampede grønsager til. 
Krydr efter behag med sort peber. 
 
Tips & råd 

Store løg indeholder ret meget naturligt sukker. 
Tern løgene ved først at skære dem i halve eller i grove
skiver. 
 

Peber kan med fordel tilsættes i chutneyen. 
Friskkværnet peber giver altid en mere skarp og energisk
smag end peber som er købt stødt. 
 
VARIATION: Chutneyen er også god at lave med fx porrer eller
skalotteløg. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 230 = kJ 966 
Kulhydrat 4 g Protein 40 g Fedt 6 g (23%) Fibre 1 g