Hvis du hører til de mennesker, der holder meget af ost, vil du virkelig elske disse fyldte koteletter. Du skal købe koteletter, der har en tykkelse på mindst 2,5 cm, hvis der skal være plads til en ordentlig lomme til fyldet. Til 4 personer.
4 x 200 g svinekoteletter
salt og friskkværnet sort peber
Oste- og champignonfyld:
1 lille løg, meget finthakket
1 spsk olivenolie
100 g champignon, finthakket
100 g Cheddarost, fintrevet
2 spsk hakket frisk salvie
4 små kødnåle eller cocktailpinde lagt i blød i koldt vand i 30 minutter
Læg et horisontalt snit gennem kotelettens fede side næsten helt ind til benet.
Du kan nu åbne lommen med dine fingre.
Fyld: Steg løget i olien i 5 minutter, indtil det er blødt og let brunet.
Tilsæt champignonerne og lad det hele stege i yderligere 3-4 minutter, indtil det meste af væden er fordampet og blandingen er tyknet.
Kom det over i en skål og lad det køle af.
Rør den revne ost, salvie og lidt salt og peber i blandingen.
Kom en skefuld af fyldet ind i hver kotelet og luk åbningen med en kødnål eller en cocktailpind.
Alle koteletterne krydres på begge sider med salt og peber og grilles derefter over mellemvarme kul i 20 minutter, idet du en gang imellem vender dem, så begge sider får lige meget, og fyldet i midten bliver gennemstegt.
Uhmm ... glæd dig til at smage det lækre fyld!