3 kråser
Suppevisk
Blandede rødder
Svesker
Æbler
Eddike
Sukker
Melboller
Til kråsemaden henhører: Hals, det yderste led af vingerne, hjerte, lever og kråse samt hoved og fødder.
På fødderne skænkes kogende vand, den gule hinde flåes af og kløerne afbrækkes; hovedet flækkes og renses, hjernen og øjnene tages ud, tungen skrabes og næbbet hugges af; kråsen flækkes og rengøres og den hvide hud skæres af; det hele skylles godt og sættes over ilden for at koges. Når suppen har afskummet, kommes en suppevisk på, og suppen koger en god time, derefter sies den og koger da med småt skårne rødder, svedsker og skrællede, ituskaarne æbler indtil de er møre.
Kråsemaden holdes imens varm og spises til suppen, som tillaves med eddike og sukker efter smag, og herpaa kommes melboller, kogt i vand.
Man kan også spise kråserne efter suppen med en eller anden sauce til.
3 Gåse- eller 4 Andekråser. Kråserne sættes over ilden med 2 ½ a 3 potter vand.