Logo

Kråsesupppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 kråser
Suppevisk
Blandede rødder
Svesker
Æbler
Eddike
Sukker
Melboller
 
Til kråsemaden henhører: Hals, det yderste led af vingerne, hjerte, lever og kråse samt hoved og fødder.
På fødderne skænkes kogende vand, den gule hinde flåes af og kløerne afbrækkes; hovedet flækkes og renses, hjernen og øjnene tages ud, tungen skrabes og næbbet hugges af; kråsen flækkes og rengøres og den hvide hud skæres af; det hele skylles godt og sættes over ilden for at koges. Når suppen har afskummet, kommes en suppevisk på, og suppen koger en god time, derefter sies den og koger da med småt skårne rødder, svedsker og skrællede, ituskaarne æbler indtil de er møre.
Kråsemaden holdes imens varm og spises til suppen, som tillaves med eddike og sukker efter smag, og herpaa kommes melboller, kogt i vand.
Man kan også spise kråserne efter suppen med en eller anden sauce til.
3 Gåse- eller 4 Andekråser. Kråserne sættes over ilden med 2 ½ a 3 potter vand.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.817 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her