
2 spsk blød flødeost 
1 spsk tør sherry 
100 g mayonnaise 
1 tsk revet løg 
1 tsk revet peberrod 
1 tsk rosenpaprika 
det inderste af 1 salathoved 
1 lille ds krabbekød 
½ cm salatagurk 
dild eller persille hakket
Tilbehør: ristet franskbrød 
*
Mos osten og rør den op med sherry. 
Tilsæt mayonnaise og smag til med revet løg, peberrod og rosenpaprika. 
Snit de små salatblade fim og fordel dem i 4 portionsglas. 
Befri krabbestykkerne for eventuelle membraner og kom dem i glassene. 
Riv agurken groft på råkostjernet, tryk den let af i køkkenrulle og læg også den i glassene. 
Fordel saucen over indholdet og drys med dild eller persille. 
Server varmt, ristet franskbrød til. 

Sømandsbøf 
500 g reelt oksekød 
smør eller margarine 
1 porter/mørk øl 
2 laurbærblade 
salt og peber 
200 g perleløg 
600 g bagekartofler
Tilbehør: brød, persillesmør 
*
Puds kødet af og skær det i strimler på størrelse med en lillefinger. 
Brun dem ved god varme i fedtstof i en stegegryde. 
Tilsæt porter, laurbærblade, salt, peber og ca. 2 dl kogende vand. 
Dæmp varmen og lad retten snurre under låg i ca. 45 minutter. 
Tilsæt pillede løg og kartoflerne, der er delt i terninger. 
Lad retten snurre videre i endnu ca. 45 minutter. 
Server med persilledrys og brød og persillesmør til.