
 
Skaldyr er en rigtig
sommerspise. Server de lækre sager, når du har lidt ekstra tid til at spise
sammen med familie og venner. 
 
Krabbekløer med dilddressing og salat 
Arbejdstid: 40 min.
Koge/trækketid: ca. 45 min. Kødet er fryseegnet (4 personer) 
 
#
2 kg friske
krabbekløer 
2 spsk groft salt
pr. liter kogevand 
2 tsk sukker pr.
liter kogevand 
3-4 duske dild 
 
Dilddressing: 
1 dl mayonnaise 
1 dl cremefraiche (18%) 
1 spsk citronsaft 
1 lille bundt dild 
salt og friskkværnet
peber 
 
Grøn salat: 
1 sprødt grønt
salathoved 
500 g friske ærter i
bælg (eller evt. 200 g bælgede, fine ærter) 
 
Tilbehør: 
citronbåde og nye,
kogte kartofler 
*
Børst krabbekløerne
rene med fx en grønsagsbørste. 
Skyl i flere hold
koldt vand. 
Sæt en stor gryde
over med vand, salt, sukker og dild og giv det et opkog. 
Læg krabbekløerne i
det kogende vand, skru ned og lad dem simre i 15-20 min. afhængigt af kløernes
størrelse. 
Lad dem trække i 20
min. i vandet. 
Afkøl og nyd dem
friskkogte med en dilddressing, salat, citron og kartofler. 
 

 
Mazarinkage med stikkelsbærkompot
Arbejdstid: 45 min.
Bage/kogetid: 40 min. Fryseegnet. (10-12 stykker) 
 
#
4 æg 
200 g flormelis 
1 usprøjtet citron
(fintrevet skal) 
200 g smør (blødt) 
200 g ren rå
marcipan (groftrevet)
200 g hvedemel 
1 tsk bagepulver 
¾ dl vand (eller
mælk) 
¾ dl citronsaft 
75 g hele mandler
med skind (finthakkede) 
 
Stikkelsbærkompot: 
125 g sukker 
250 g stikkelsbær
(rensede) 
1 dl vand 
1 stang vanilje
(kornene) 
 
Tilbehør: vaniljeis 
*
 
Tænd ovnen på 175 °C.
Pisk æg, flormelis
og citronskal til en tyk creme. 
Pisk små klatter af
smør i og tilsæt marcipan. 
Sigt mel og
bagepulver sammen og vend det i dejen skiftevis med vand og citronsaft. 
Bland finthakkede
mandler i dejen og kom den i en smurt springform. 
Bag kagen i ca. 45
min, til den er gennembagt. 
 
Stikkelsbærkompot:
Smelt sukker til lys karamel i en tykbundet gryde. 
Tilsæt stikkelsbær,
vand og vanilje. 
Rør ikke, før
bærrene kommes i. 
Kog i ca. 10 min,
til bærrene er møre. 
Server til kagen. 
 
Kagen er kompakt i
konsistensen og skal serveres med kompot og/eller is. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin