
Til nytår og til fastelavn spiser man "Krapfen" i Tyskland. Og hvis man ikke kan stå for "berlinere ", så falder man også for "Krapfen"
 
Til ca. 12 stykker 
50 g tørrede abrikoser
2 æg
50 g sukker
1 knsp salt
reven skal af 1 appelsin (økologisk)
140 g mager kvark
200 g hvedemel og ½ brev bagepulver
1,5 dl mælk
olie til at fritere i
50 g sukker
1 brev vaniljesukker
chokolade- eller appelsinsauce
 
Abrikoser skæres i små terninger. 
Æg, sukker, salt og reven skal af 1 appelsin røres cremet i 5 minutter med elpiskeren. 
Kvark røres i. 
Hvedemel og ½ brev bagepulver sis og blandes i sammen med 1,5 dl mælk.
Abrikosterningerne blandes i. 
3 l olie varmes op til 160°C i en frituregryde eller en bred, høj gryde. 
Dyp en spiseske i den varme olie, og læg 4 skefulde, dej ad gangen i gryden. 
Disse "Krapfen" bages i 3-4 minutter på hver side. 
Lad kagerne dryppe af på køkkenrulle. 
Bland sukker og 1 brev vaniljesukker og rul de varme "Krapfen" deri. 
Færdigkøbt chokolade- eller appelsinsauce passer til. 
--