Bund:
80 g rugmel
60 g hvedemel
1 tsk bagepulver
50 g smør
½ dl cremefraiche
2 spk.vand
Fyld:
2 dl cremefraiche 9 eller 18%
4 dl hytteost
¾ dl sesamfrø
1 ½ bundt dild
Salt og peber
½ tsk paprika
1 spsk dijonsennep
400 g krebsehaler, evt. frosne
Saml hurtigt dejen til tærtebunden, eventuelt i foodprocessor.
Smør en tærteform med løs bund grundigt og pres dejen i.
Lad den hvile 10 min. og bag den derefter ved 225ºC i ca. 12 min.
Tag tærten ud og afkøl den.
Rist sesamfrøene på en tør pande, til de er gyldne og sprøde.
Lad dem afkøle på papir.
Bland cremefraiche og hytteost i en skål.
Hak det ene bundt dild og rør i.
Smag til med krydderier og ¾ af sesamfrøene.
Hak ¾ af krebsehalerne og tilsæt dem.
Kom fyldet op i tærtebunden og pynt med dild, sesamfrø og krebsehaler, og servér.