500 g flormel
1 tsk salt
100 g sukker
1 ½ dl mælk
50 g gær
300 g smør eller margarine
3 æg
Hvedemel, salt og sukker sigtes sammen.
Mælken opvarmes til 30ºC, og gæren udrøres i lidt af denne.
⅓ af fedtstoffet smeltes i mælken.
Æggene sammenpiskes.
Alt sammenæltes let, og henstilles på et lunt sted ½ time dækket med et låg eller et fugtigt klæde.
Resten af fedtstoffet tilsættes i små stykker ad gangen, der med en bageske ”slås” i dejen meget kraftigt (mindst ¼ time)
Hæves til det dobbelte på ca ¾ time.
Dejen trilles nu ud i en lang pølse, der udrulles i en brede af 15 cm
I midten af denne lægges en stribe makroner eller mandler, der er sammenrørt med fedtstof og sukker (fedtstoffet må være blødgjort uden at smelte)
Dejen samles på begge sider, men makronmassen må dog ikke fuldstændig dækkes.
Dejen kan nu formes til kringler eller deles til to stænger, der efterhæves, pensles og strøes med groft sukker og bages i 15 minutter.
Man kan til denne dejmængde tage den dobbelte portion Remonce /indlæg (se opskrifter), ligesom man i dejen yderligere kan ælte 50 g rosiner og 50 g sukat.
Tips: Denne kringle må serveres varm,
I kold tilstand er den tung og klæg på grund af dejens store fedtindhold.