Logo

Krukkeærter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
En meget kendt egnsret med aner helt tilbage fra hollandske kolo­nister i 1521.
Den har holdt sig næsten uændret helt op til starten af det 20. århundrede.
 
1 kg hele gule ærter
Salt
Tør honningkage eller peberkager
Smørklat
 
Ærterne sættes i blød natten over.
Koges, i så lidt vand som muligt, med en smule salt.
De skal koge helt tørre, ca. 1 time.
Det er en god ide, at bruge høkasse eller var­meskab eller koge ærterne i vandbad, da de let brænder på.
De kogte ærter moses til pure, drysses med knust tør honningkage eller peberkager samt smørklat.
 
Krukkeærter og Posegrød (se dette) var retter, som man spiste umiddelbart efter hinanden. For 400 år siden fik man skinke til Krukkeærterne. Da blev de kogt samtidig med Posegrøden og skinken i vandbad i en krukke, heraf navnet.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 489 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chokolade-mousse med mandarinerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os