1 l hvidtøl 
1 tsk nelliker 
2 pk gær 
6 kogte og hakkede pomeransskaller 
150 g smør 
5 dl rosiner 
2-3 dl mørk sirup 
3 l rugsigtemel 
3 tsk salt 
ca 5 dl hvedemel 
1 spsk stødt ingefær 
2 spsk smør til pensling 
Hæld ½ l hvidtøl i en skål, smuldr gæren ned i og rør til det hele  er opløst. 
Smelt fedtstof i en kasserolle, tilsæt sirup og resten af hvidtøllen. 
Lad det blive fingervarmt. Hæld blandingen i skålen og tilsæt salt, ingefær, nellike, pomeransskal, rosiner og rugsigtemel.  
Arbejd dejen godt i 5 min og lad den hæve under et klæde i ca 30-40 min, eller til dobbelt størrelse. 
Tilsæt hvedemel, læg dejen ud på et melet bord og ælt den godt. 
Dejen skal være fast og kunne holde formen. 
Del den i 4 lige store  stykker og form dem til brød. 
Læg dem på tværs i en smurt bradepande. 
Smelt fedtstoffet og pensl siderne så brødene kan brækkes fra hinanden, når de er færdige. 
Lad dem hæve 1 time et lunt sted under et klæde. 
Bag ved 175°C på nederste rille i ca 45 min. 
Afkøles på en rist under et klæde.