
 
Karbonader eller krebinetter? Du kan huske det på, at
karbonader er en ren kødfars, mens krebinetter er en brødfars, altså en kødfars
med brød/rasp i. I denne opskrift er karbonaderne ikke panerede, som de
klassisk burde være.
Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryse-egnet.
(4 personer) 
 
#
Marinerede løg: 
2 rødløg 
½ dl æbleeddike 
¼ tsk salt 
peber 
 
Karbonader: 
500 g hakket kalve- eller svinekød eller en blanding 
1 tsk tørret timian 
1 tsk tørret oregano 
1 spsk smør eller olie 
3 dl god bouillon 
2 tsk majsstivelse 
 
Tilbehør: 
500 g grønne bønner 
1 lille bundt persille (finthakket) 
1 kg kogte, pillede aspargeskartofler 
*
 
Skær løgene i så tynde skiver som muligt. 
Vend dem sammen med eddike, salt og peber i en skål og lad
dem trække. 
Rør i dem af og til, mens resten af maden laves. 
 
Ælt kødet sammen med timian og oregano og form det til 4
karbonader. 
Varm smør eller olie op på en pande og brun karbonaderne på
begge sider. 
Krydr med salt og peber. 
Skru ned til middelhøj varme og steg karbonaderne 3-4 min.
på den ene side. 
Vend dem og tilsæt bouillon. 
Lad karbonaderne simre i bouillonen i 4 min. 
Tag dem af panden og jævn bouillonen med majsstivelse udrørt
i ½ dl koldt vand. 
Smag til med salt og peber. 
Tips: Rødløgene sættes blot til at trække, mens karbonaderne
steges. 
Så er løgene marineret, når resten af maden er klar til
servering. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin