Skønne kager til
børn og barnlige sjæle udelad ingefæren, hvis nogen er "kræsne". Vær
forberedt på at bage flere omgange af dette vidunder (16 stk)
#
175 g hvedemel
1 knivspids salt
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt
allehånde
125g smør
200 g sukker
1-2 cm frisk ingefær
3 spsk
solsikkekerner
100 g mørk chokolade
(hakket)
1 æg
*
Tænd ovnen på 175 °C.
Bland de tørre
ingredienser i en foodprocessor.
Tilsæt det kolde
smør og kør til det er smuldret ud i melet.
Tilsæt sukker, 1 tsk
fintrevet ingefær, solsikkekerner og chokolade.
Saml hurtigt dejen
med et sammenpisket æg.
Del dejen i 16
portioner og tril dem til kugler.
Sæt dem på bagepapir
på to bageplader med et par cm's afstand mellem hver kage, da dejen flyder ud
under bagningen.
Tryk hver kugle let
med et par fingre.
Bag kagerne i ca. 15
min.
Lad dem køle af på
pladen i 5 min., til de er faste og kan flyttes over på en rist.
Opbevar de afkølede
kager i en lufttæt dåse.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin