4 snese meget, meget små drueagurker.
Saltlage: 2 liter vand
350 g salt
Eddikelage: 2 liter eddike
1 stort bdt frisk estragon
6 kviste timian
6 laurbærblade
6 fed hvidløg
30 små, hele perle- el. miniløg
6 hele tørrede rød chili (spansk peber)
4 kviste frisk fennikel el. 2 tsk tørrede fennikelfrø
1 spsk konserveringsvæske
Vask agurkerne grundigt og skær en tynd skive af hver ende. Kog saltlagen og lad den afkøle helt. Læg agurkerne i den kolde saltlage og sæt dem koldt og tildækket i et døgn.
Kog 1 ½ l eddike og afkøl den helt. Tag agurkerne op af saltlagen og læg dem i den kolde eddike sammen med pillede løg. Sæt dem køligt 1 døgn.
Hæld eddiken fra og kog den med resterende eddike og alle krydderierne i 10 min. under låg.
Læg agurker og løg tæt sammen i rengjorte g]as. Tag lagen af varmen, tilsæt konserveringsvæske og hæld den derefter med alle krydderierne over agurkerne.
Tilbind straks. Kan spises efter 1 måned.