225 g udstenede hakkede dadler
1 spsk rørsukker
4 spsk vand
1 spsk citronsaft
½ tsk stødt kanel
Dej:
175 g hvedemel
1 top tsk bagepulver
175 g semolina eller groft majsmel
175 g smør
75 g rørsukker
Kom dadler, rørsukker, vand, citronsaft og kanel i en gryde, og varm det op under omrøring.
Lad det koge småt, til sukkeret er helt smeltet og blandingen er smørbar.
Dej:
Bland de to slags hvedemel med bagepulver.
Smelt smørret i en gryde, og bland sukkeret i.
Rør smørblandingen i melet, og bland det godt.
Læg bagepapiret i en smurt bradepande på 20x30 cm.
Bred halvdelen af dejen ud i bradepanden, brug hænderne, hvis dejen er fast.
Fordel dadelblandingen på dejen.
Fordel resten af dejen over dadlerne.
Den er fast når den køler af, så den smuldrer lidt, men det gør ikke noget.
Bag kagen 25-30 minutter på midterrillen ved 200ºC.
Køl kagen af og skær den i firkanter eller stænger.