
 
Giv
fiskefrikadellerne et thailandsk tvist, og server dem med ris og chilisauce. Fisk
du ka' li'
4 personer.
Arbejdstid: 45 min. Stegetid: 15 min. 
#
400
g fiskefilet (fx lyssej, lange eller torsk) 
1 tsk
groft salt 
2 spsk
hvedemel 
1 æg
1
lille dåse kokosmælk (ca. 1½ dl) 
5-10
g frisk ingefær 
1
stilk citrongræs 
1 spsk
fiskesauce 
ca.
2 tsk chilipasta/stærk 
chilisauce
200
g pillede rejer 
2-3
spsk olie til stegning 
 
Tilbehør:
320
g ris 
grøn
salat 
1
limefrugt 
chilisauce
*
 
Skær
fisken i små stykker, og læg dem i en foodprocessor. 
Tilsæt
salt, og kør med pulse-knappen til fiskekødet er hakket. 
 
Læg
det hakkede fiskekød i en skål. 
Tilsæt
mel og æg, og rør godt med en grydeske. 
 
Åbn
dåsen med kokosmælk, og rør rundt i den. 
Mål
1 dl af. 
Rør
først lidt af kokosmælken i og derefter resten lidt ad gangen. 
Rør
farsen smidig. 
 
Skræl
ingefæren, og riv den fint. 
Fjern
det yderste tørre fra citrongræsstilken, og hak stilken fint. 
Rør
ingefær, citrongræs, fiskesauce og chilipasta eller chilisauce i farsen, og
stil skålen i køleskabet i mindst 30 min. 
 
Kog
risene og lav salaten. 
 
Rør
fiskefarsen igennem, og tilsæt lidt mere kokosmælk, hvis den er blevet for
fast. 
Rør
rejerne i farsen. 
 
Form
farsen til ca. 12 aflange frikadeller, og steg dem på en middelvarm pande med
olie i 7-8 min. på hver side. 
 
Server
frikadellerne med salat, ris, limebåde og chilisauce. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin