Moong dal khilma,
250 g hele grønne mingbønner (moong sabat) 
2.5 cm frisk ingefærrod 
4 spsk hakket grøn koriander 
75 g eller 5 spsk ghee 
1 tsk spidskommensfrø 
en knivspids dyvelsdræk 
1 tsk chilipeber 
½ tsk gurkemeje 
1 tsk salt 
½ tsk garam masala 
1 spsk citronsaft eller lime 
Håndrens og vask mingbønnerne omhyggeligt. 
Skræl og rens det hele stykke ingefær omhyggeligt og kom det sammen med bønnerne i en gryde med cirka 71/2 dl vand. 
Bring bønnerne i kog, læg låg på, men lidt på sned, så det ikke dækker helt, skru ned for blusset og lad bønnerne småkoge i 25 minutter, eller indtil de er næsten kogte. Pas på at de ikke koger ud. 
Hæld kogevandet fra og fjern ingefærstykket. 
Opvarm ghee i en kadhai eller wok, kom spidskommensfrø i og sautér over middel blus til frøene begynder at springe. 
Tilsæt dyvelsdræk, rør det hurtigt ind i ghee'en, kom så chili peber, gurkemeje og salt i og rør igen. 
Mingbønnerne kommes nu i og rystes eller røres forsigtigt ind i ghee'en i 5 minutter. 
Dette skal gøres meget omhyggeligt og forsigtigt, så bønnerne ikke bliver mosede. 
Drys garam masala på, dryp med citronsaft og bland forsigtigt med grøn koriander. 
Anret bønnerne i en lav skål, pynt med grøn koriander og servér som tilbehør til en hovedret fx. Kongelig kyllinge curry