125 g hakket magert oksekød 
2 spsk kogt ris 
1 æggeblomme 
1 knsp tørret chili (eller frisk chili finthakket) 
2 drys tørret mynte (eller friske blade) 
2 spsk oksebouillon 
Friske krydderurter 
 
Sauce: 
2 dl flåede/hakkede tomater (½ ds) 
2 spsk hakket løg 
1 finthakket hvidløg 
Peber 
2 spsk oksebouillon 
  
Rør hakket oksekød, kogt ris, æggeblomme, chili, mynte og bouillon sammen til en fars. 
Lav derefter små kødboller af farsen.
Bland de hakkede tomater med væde, løg, hvidløg og chili. 
Kom blandingen i en gryde.
Tilsæt evt. lidt vand og lad det småkoge i 5 minutter.
Hæld bouillon ved og bring saucen i kog. Kom kødbollerne i og lad dem koge ved svag varme i 5-10 minutter.
Server kødbollerne i chilisaucen sammen med ris. 
Pynt evt. med friske krydderurter.