250 gram hakket skinkekød med højst 12 % fedt 
½ løg (ca. 30 gram) 
½ dl  havregryn 
1 æg 
½ dl  vand eller mælk 
1-2 tsk  stærk chilisauce 
½ tsk  tørret oregano 
½ tsk  salt 
peber 
 
Sauce: 
1 rød peberfrugt (ca. 100 gram) 
1 gul peberfrugt (ca. 100 gram) 
½ lille rød chilipeber 
½ løg (ca. 30 gram) 
1 tsk  fedtstof 
1 fed hvidløg 
3 dl kogevand fra kødbollerne 
½ tsk  tørret oregano 
salt og peber 
 
Kødboller: Løget pilles, og halvdelen rives. 
Kødet blandes med alle ingredienserne til farsen. 
Farsen stilles i køleskab og trækker 30–60 minutter. 
Vand og salt koges op. 
Kødbollerne formes med en teske og kommes i det kogende vand. 
Bollerne koges i 5-8 min. afhængig af størrelsen. 
Kødbollerne stiger op til overfladen, når de er kogte.
Sauce: Frøstol og kerner fjernes fra peberfrugterne og chilipeberen. Peberfrugterne skæres i tern, og chilipeberen i ringe. 
Det sidste halve løg hakkes. grønsagerne svitses let i fedtstoffet - skal ikke brunes. 
Kogevandet tilsættes, og saucen koger i 10-15 min. 
Saucen blendes og smages til med salt, peber og chilisauce, hvis saucen ønskes stærkere. 
Saucen småkoger i ca. 5 min. 
Kødbollerne kommes i saucen og varmes godt igennem.
Tips: 
Kødboller i peberfrugtsauce serveres fx. med løse ris evt. med vilde ris i. Råkost eller dampede grønsager serveres til.