600 g magert hakket kalv og flæsk 
2 spsk  hvedemel 
1 ½-2 tsk  salt 
1 æg 
1-2 dl cremefraiche 18% 
evt. 1 fed presset hvidløg 
1 kvist frisk timian eller 1 tsk  tørret 
2 spsk  frisk hakket basilikum (tørret er ikke velegnet) 
1-2 spsk  frisk hakket oregano eller 1 tsk  tørret 
salt og kværnet peber 
2-3 spsk  hvedemel blandet med lidt timian 
lidt olie til stegning 
1-2 ds  hakkede tomater med oregano 
1 spsk  olie 
1-2 bdt  forårsløg 
evt. lidt presset hvidløg 
  
Ælt kødet med hvedemel, salt og æg.
Kom cremefraiche i til konsistensen er fast, men sammenhængende.
Vend de hakkede urter i.
Lad farsen hvile ½ time.
Form med våde hænder valnøddestore kugler og vend dem i hvedemel og timian.
Lav kun dem der kan være på panden.
Varm et lag olie op og brum dem heri.
Ryst panden jævnligt, så de blive brune over det hele. (Steg dem eventuelt i ovnen)
Stegetiden er ca. 10 minutter.
Sauce:
Snit forårsløgene i tynde skiver.
Svits halvdelen i olien og kom tomaterne ved.
Lad det koge 10-15 minutter så saucen tykner let.
Smag til med salt og peber og evt. hvidløg og vend resten af løgene i til sidst.
Del savojkålen i kvarte, og damp i letsaltet vand til kålen er mør.
Server kødbollerne ovenpå saucen med det valgte tilbehør.